Proiectul “Impreuna suntem o voce!” co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.

Vizita de studiu in Elvetia

In perioada 8-11 aprilie 2014 o delegatie formata din reprezentanti ai RAA si Fedra precum si experti din cadrul Ministerului Sanatatii, Ministerului Educatiei Nationale si Universitatii Bucuresti – Facultatea de Psihopedagogie, a efectuat o vizita de studiu in Elvetia. Vizita a acoperit doua cantoane: Vaud si Geneva si a cuprins intalniri cu reprezentantii mai multor institutii: Officiul Medico-Pedagogic din Geneva, Centrul de Consultatie specializata in autism, Centrul de interventie precoce in autism, Centrul Medico-pedagogic “Cerisiers”, Centrul Medico-pedagogic Bellerive, Oficiul de invatamant specializat, Stabilimentele publice pentru integrare – Servicii socio-educative, Centrul pentru adulti cu autism, Spitalul Universitar din Geneva, Serviciul de psihiatrie a copilului si adolescentului, Asociatia Autism Geneva.
Mai multe detalii privind seriviciile si politicile pentru persoanele cu TSA din Elvetia pot fi gasite in raportul vizitei de studiu.