Proiectul “Impreuna suntem o voce!” co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.

Vizita de studiu in Finlanda

In perioada 3-7 martie 2014, o delegatie formata din reprezentanti ai RAA si FEDRA precum si reprezentanti ai Directiei Protectia Copilului din Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Ministerului Educatiei Nationale, Colegiului Psihologilor din Romania, Ministerului Sanatatii, a participat la o vizita de studiu in Finlanda. In cadrul vizitei au avut loc intalniri cu echipele de experti din cadrul Ministerului Sanatati si Afacerilor Sociale, Ministerului Educatiei Nationale si Consiliului National al Educatiei, au fost vizitate HUCH, Children’s Castle, Centru de zi pentru evaluare si tratament si Spitalul clinic din Helsinki si Uusimaa, au fost vizitate trei scoli, Ruskis – centrul de formare si pregatire, Scoala vocationala pentru persoane cu nevoi speciale, Keskupuisto school, Kallio Comprehensive School (copii cu varste intre 7 – 12 ani). De asemenea, delegatia a petrecut o zi in centrul de formare si plasare pe piata muncii Vallila si a vizitat serviciile a doua organizatii neguvernamentele Autismisaation cu Servicii rezidentiale tip locuinte protejate si servicii de angajare pentru persoane cu TSA si Autismi- ja Aspergerliitto.
Mai multe detalii privind seriviciile si politicile pentru persoanele cu TSA din Finlanda pot fi gasite in raportul vizitei de studiu.