Proiectul “Impreuna suntem o voce!” co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.

Vizita de studiu in Norvegia

In perioada 24-28 martie 2014, o delegatie formata din 2 reprezentanti ai ONG, reprezentanti ai Spitalului Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia” si Ministerului Educatiei Nationale a participat la o vizita de studiu in Norvegia. Vizita a acoperit structuri publice precum Spitalul Universitar din Oslo si Institutul Norvegian de Sanatate Publica, administratia de stat in domeniul muncii si bunastarii, o scoala speciala si organismul STATPED (Norwegian Support System for Special Education). Intanirile au inclus, de asemenea, un angajator privat care ofera locuri de munca persoanelor cu dizabilitati, o fundatie care ofera servicii de reabilitare si ingrijire pe timpul zilei, precum si cel mai vechi organism national non-profit care apara drepturile persoanelor cu autism – The Norwegian Autism Society.
Mai multe detalii privind seriviciile si politicile pentru persoanele cu TSA din Norvegia pot fi gasite in raportul vizitei de studiu.