Proiectul “Impreuna suntem o voce!” co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.

Vizita de studiu in Regatul Unit al Marii Britanii

In perioada 24-28 februarie 2014, o delegatie formata din 6 profesionisti (2 reprezentanti ai ONG si 4 reprezentnati ai institutiilor guvernamentale – Centrul National de Sanatate Mintala si Lupta Antidrog – Ministerul Sanatatii, Ministerului Educatiei Nationale, Directia Protectia Copilului – MMFPSPV, Colegiul Psihologilor din Romania) a participat la o vizita de studiu in Marea Britanie.
Timp de cinci zile, delegatia romana aflata in Londra a purtat discutii cu profesionisti britanici din servicii publice si private reprezentand diverse domenii implicate in gestionarea TSA – spitale, scoli, furnizori de servicii de ingrijire/tratament pentru persoanele afectate. De asemenea, a fost vizitata cea mai mare organizatie nonprofit pentru persoanele cu TSA: National Autistic Society (NAS). Vizita a avut ca scop identificarea metodelor si tehnicilor de lucru inovative in sfera diagnosticarii precoce, asistentei sociale si de specialitate, integrarii scolare si pe piata muncii a persoanelor cu autism. Datele si informatiile colectate prin intermediul acestei vizite au fost inglobate in raportul privind modele de IMA inovative si eficiente.
Mai multe detalii privind seriviciile si politicile pentru persoanele cu TSA din UK pot fi gasite in raportul vizitei de studiu.